headergezinstherapie.jpg

Wie is Nel Makkinga-Buur?

Hallo, ik ben Nel Makkinga-Buur.

Ik ben 64 jaar, heb een man, 2 kinderen en woon in Obdam.

Op 1 oktober 2010 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Na 30 jaar in dienstverband te hebben gewerkt ga ik mijn ervaringen gebruiken om mijn werkwijze een eigen manier vorm te geven.

Ik ben geboren in Velsen-Noord, we hadden een groot gezin van 7 kinderen. Daar heb ik reeds ervaren hoe belangrijk en moeilijk opvoeden kan zijn. Als moeder van 2 kinderen ben ik ervaringsdeskundige in het opvoeden. Met al zijn kansen en valkuilen. Tijdens mijn leven zijn er verschillende momenten geweest dat ik iets te leren had van het leven. Dat is soms zwaar en nooit fijn op het moment dat je daar middenin zit. Toch heb ik door die tijden geleerd dat je heel veel kunt als mens en dat je soms de juiste mensen moet ontmoeten om je te laten helpen. Ik hoop dat ik voor jou de juiste persoon kan zijn op het moment dat het leven niet gaat zoals je had gedacht. Doordat de opvoeding van je kind of een ander probleem anders gaat dan je verwacht.

In de ruim 20 jaar waarin ik werkte als leidinggevende bij de thuiszorg heb ik veel te maken gehad met gezinnen en hun problemen. Tevens was ik 10 jaar lang betrokken als vrijwilliger bij het opzetten en runnen van een Kinderdagverblijf Olleke Bolleke. Eerst als penningmeester en later voorzitter.

Daarna ben ik bij een medisch kinderdagverblijf gaan werken als ouderbegeleider. In deze functie kwam ik intensief in contact met gezinnen en de begeleiding van ouders in de opvoeding. Gezinnen waarvan het kind een probleem had. Of dat de opvoeding problematisch werd ervaren omdat ouders hun kind niet begrepen.

Mijn uitdaging ligt in het met ouders samen zoeken naar oplossingen oor de problemen die zij ervaren. Zodat opvoeden weer leuk wordt en je als ouders en je kind(eren) weer positief verder kunt in het leven.